Un caracalean i-a cerut ambasadorului Austriei să intervină în problema reducerii alocațiilor pentru copii români nerezidenți

80

Atitudinea discriminatorie și incorectă a statului austriac față de copiii români a fost tema întâlnirii dintre Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și Co-Președinte al Alianței “România Demnă și Puternică”, caracaleanul solicitând transmiterea către Parlamentul Austriei a mesajului privind nemulțumirea acestei măsuri.

„Vom merge la Viena, Bruxelles, Strasbourg, oriunde va fi nevoie pentru a opri discriminarea românilor în Europa!”, a declarat ieri Alexandru Cumpănașu Președintele CNMR și coPreședinte al Alianței “România Demnă și Puternică”, după întâlnirea oficială pe care a avut-o cu Ambasadorul Austriei la București, Isabel Rauscher. Caracaleanul care de circa 18 ani se implică activ în viața societății civile a solicitat Excelenței Sale transmiterea către Parlamentul Austriei a mesajului ferm al ARDP față de problema reducerii alocațiilor pentru copii români nerezidenți, considerând că aceasta este o atitudine discriminatorie și incorectă a statului austriac.

“Întâlnirea cu Excelența Sa a fost una în spiritul dialogului și al construcției dintre cele două țări, cu precizarea punctelor de vedere ale fiecărei părți. Românii au dreptul la un tratament corect peste tot în Europa și am precizat Excelenței Sale  că atât CNMR cât și ARDP implicit, se vor lupta cu toate mijloacele legale pentru apărarea drepturilor românilor oriunde s-ar afla aceștia, în Europa sau în oricare alt loc din lume. Considerăm  măsura privind alocațiile ca fiind  una profund imorală și incorectă. CNMR alături de partenerii din ARMIS va acționa neobosit pe toate căile  până când această măsură  va fi eliminată, ea putând fi doar începutul unui bulgăre de zăpadă care ar putea începe să se  rostogloească în țările cu mulți cetățeni români. Românii fac muncile pe care nativii acestor locuri le refuză și cu atât mai mult merită respect și tratament egal. Vom merge la Viena, Bruxelles, Strasbourg, oriunde va fi nevoie pentru a opri discriminarea românilor în Europa”, a declarat Alexandru Cumpănașu.