Străzi și trotuare din 14 zone din Slatina intră în reabilitare. Vezi care sunt

166

Încă 14 zone din Slatina vor intra în reabilitare, pentru cinci obiective urmând a fi aprobate documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții și indicatori tehnico-economici, iar pentru 9 obiective studii de fezabilitate și indicatori tehnico-economici.

Reabilitare zona Aleea Florilor, reabilitare str. Silozului, reabilitare str. Constructorului, modernizare str. Panselelor și reabilitare areal cuprins între străzile: Al. Tineretului- Al. Rozelor- D. Caracostea sunt cele cinci obiective de investiții privind reabilitare carosabil și trotuare în municipiul Slatina aflate în stadiul aprobării documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenții și indicatorilor tehnico –economici.

Necesitatea investiției este dată de faptul că unele lucrări privind asfaltarea rețelei rutiere au ieșit din perioada de garanție, iar la momentul actual prezintă degradări majore ale părții carosabile și a trotuarelor (str. Constructorului, Silozului), în anumite cartiere sistemul rutier, trotuarele, parcările și carosabilul au fost executate din sistem rigid (beton) care prezinta degradări majore (Al. Tineretului, Panselelor, Constructorului), în anumite cartiere există spații mari ca suprafață fără o anumită destinație, fiind oportune lucrări pentru amenajarea de noi locuri de parcare (Al. Florilor).

Alte 9 obiective se află la stadiul aprobării studiilor de fezabilitate și indicatorilor tehnico – economici: modernizare str. Mărăşeşti, modernizare str. Armaşului, reabilitare trotuare str. Victoriei – Păcii, reabilitare zona Al. Înfrăţirii, modernizare str. Zambilelor, modernizare str. Garoafelor, modernizare zona Elena Fântâneanu-Textilistului, modernizare str. Alexe Nicolau și modernizare str. Spicului. În prezent, străzile Mărăşeşti, Armaşului, Garoafelor, Zambilelor și Spicului sunt degradate, nemodernizate, la nivel de balast, dar beneficiază de toate rețelele de utilități, lucrările pe străzile Victoriei – Păcii, Al. Înfrăţirii, zona Elena Fântâneanu au ieșit din perioada de garanție și prezintă degradari majore ale părții carosabile și a trotuarelor.