Start olimpiadelor acestui an. În acest week-end, faza locală la biologie și cea județeană la științele pământului

125

Reveniți din vacanța sfârșitului de an calendaristic, unii elevi stau cu gândul la vacanța intersemestrială, iar cei mai buni la competițiile la care speră să aibă rezultate bune. Emoțiile au început, deja în acest week-end fiind anunțate primele olimpiade.

Week-end-ul acesta se anunță unul cu emoții pentru elevii participanți la olimpiada de biologie, cea de științele pământului și concursul național Tehnici matematice.

Elevii de liceu din județ vor susține sâmbătă etapa județeană a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului” (fizică, chimie, biologie și geografie), între orele 10.00 -13.00, la C.N. „Radu Greceanu” din Slatina. IȘJ Olt a anunțat profesorii că trebuie să trimită tabelele cu elevii participanți pe adresa colegiului-gazdă până joi.

Emoții vor avea sâmbătă și elevii de clasa a VII-a, care vor susține etapa locală a Olimpiadei de biologie, dar și elevii de liceu buni la matematică, ce vor susține vineri etapa județeană a Concursului naţional de matematică “TEHNICI MATEMATICE” , ediţia a XVI-a. Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII, profil real, specializarea: ştiinţele naturii şi profilele: tehnic, resurse naturale şi protecţia mediului, servicii. Etapa judeţeană va avea loc pe 18 ianuarie, ora 14.00 la Liceul Teoretic “Ioniţă Asan” Caracal. La clasele IX-XI, durata probei scrise este de 2 ore, iar subiectul conţine 3 probleme a câte 3 subpuncte şi la clasa a XII-a de 3 ore, subiectul fiind de tip bacalaureat. Etapa naţională va fi organizată pe 23 februarie.