Angajări în poliția olteană. IPJ recrutează ofițeri, cu încadrare directă, și chelner

667

IPJ Olt a anunțat organizarea mai multor concursuri pentru încadrarea directă de ofițeri de poliție, dar și a unui chelner. Înscrierile candidaţilor se fac până pe 22 ianuarie.

Poliția olteană a dat ieri startul înscrierilor candidaților pentru patru concursuri, dintre care trei cu încadrare directă de ofițeri de poliție în cadrul Poliției Rutiere la Poliția orașului Balș,  la Serviciul Cazier Judiciar și la administrarea patrimoniului imobiliar.

Pentru ocuparea, cu personal recrutat prin încadrare directă,  a postului vacant de ofițer de poliție principal Poliție Rutieră la Poliția Balș, se cer studii superioare științe juridice/drept, științe militare, informații și ordine publică, ingineria transporturilor și a traficului sau ingineria sistemelor de circulație rutieră, precum și permis de conducere, minim categoria „B”.

Pentru încadrare directă ofițer de poliție – Prelucrarea automată a datelor de statistică judiciară la Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, se cer studii superioare în ştiinţe juridice, ştiinţe economice, cibernetică, informatică, iar pentru încadrare directă ofițer de poliție, specialitatea logistică, linia de muncă administrarea patrimoniului imobiliar studii superioare în profilele construcții, instalații sau inginerie civilă, ingineria instalațiilor.

Înscrierile candidaţilor se fac în perioada 14 – 22 ianuarie. Evaluarea psihologică se susţine în perioada 25 ianuarie -7 februarie, înaintea examinării medicale. Concursul constă în susţinerea unei probe scrise- test scris, tip grilă, pentru verificarea cunoştinţelor necesare îndeplinirii atribuţiilor postului și va fi înregistrat/supravegheat video, pe 30 martie.

Cel de-al patrulea concurs se va organiza pentru ocuparea din sursă externă a unui post vacant de personal contractual, respectiv de muncitor calificat IV – I (ospătar/chelner) în cadrul Serviciului Logistic. Se cer studii generale finalizate cu examen de certificare a calificării profesionale de ospătar (chelner) / medii cu diplomă de bacalaureat cu filiera alimentație publică – calificarea profesională ospătar (chelner) sau cu diplomă de bacalaureat şi să fi urmat program de formare profesională finalizat cu examen de certificare în calificarea profesională ospătar (chelner). Comisia de concurs selectează dosarele de înscriere pe baza îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs. Rezultatul selecţiei va fi afişat cu menţiunea „admis„/„respins”, însoţită de motivul respingerii dosarului.