Bălșenii pot plăti din acest an impozitele și taxele și online. Ghișeul.ro., accesat deja de primii 27 de utilizatori

170

Încă o primărie din Olt se adaugă sistemului național electronic: cea de la Balș. În acest an, oltenii care doresc să scape de drumurile și cozile la ghișeele primăriei pentru plata impozitelor și taxelor locale pot plăti dările online, la ghișeul virtual, varianta de plată fiind posibilă însă doar în cazul a 5 primării din județ și la Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Deși de circa șase ani cetățenii care nu doresc să facă drumuri la ghișee pentru a-și plăti dările către stat pot alege varianta plății cu card bancar, internet banking sau mobile banking, oltenii pot plăti taxele și impozitele locale sau alte taxe cu un click doar la cinci primării din județ și la ANAF. În sistemul naţional electronic de plată online (SNEP) sunt înregistrate, din cele 112 primării din Olt, doar administrațiile municipale Slatina și Caracal, cele orășenești de la Corabia și Balș și din mediul rural cea din Bobicești. Ultima înscrisă este Primăria Balș.

„Începând cu luna ianuarie 2019, taxele și impozitele locale se pot plăti și prin intermediul platformei digitale online www.ghișeul.ro. Reamintim că până la data de 31.03.2019, contribuabilii care își achită impozitele locale beneficiază de 10% reducere”, a anunțat Primăria Balș.

Potrivit datelor de pe portalul ghișeu.ro, numărul celor care au ales această variantă de plată este: 12 la Bobicești, deja 27 la Balș, 117 la Corabia, 614 la Caracal și 2.169 la Slatina, în timp ce la ANAF au plătit online 5.071 de olteni.

Prin Ghișeul.ro se pot plăti impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum și amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 48 de ore. Plata cu cardul prin Ghișeul.ro nu este comisionată.

Ghișeul.ro este disponibil 7 zile din 7 și 24 ore din 24, cu excepția perioadelor de mentenanță sau intervenție tehnică asupra sistemului, care se vor anunța pe site. Cardul trebuie să fie înrolat 3D Secure și să fie emis de una dintre următoarele bănci: Banca Comercială Română, Banca Raiffeisen, BRD – Groupe Société Générale, AlphaBank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Garanti Bank, Bancpost, Banca Românească, OTP Bank, Piraeus Bank, UniCredit Bank, Libra Internet Bank. Și cei care dețin un card emis de către o bancă din străinatate pot să obțină utilizator și parolă în această situație.