DOLIU în învățământul slătinean: profesorul Ștefan Urâtu s-a înălțat la Ceruri

467

Unul dintre cei mai iubiți și respectați dascăli ai Slatinei, profesorul de istorie Ștefan Urâtu, a pierdut în această dimineață lupta cu moartea.

,,Ștefan URÂTU, director al Școlii Gimnaziale “Eugen Ionescu”, profesor de excepție, mentor pentru colegii mai tineri și pentru miile de elevi care au apreciat stilul spumos, vorba plină de tâlc, cultura vastă, reprezintă un reper al profesionalismului, al dorinței de a construi o “citadelă” a educației într-un spațiu apreciat, iubit și respectat.
Legându-și anii (aproape 45 de ani în aceeași unitate de învățământ) și pulsațiile de Școala Gimnazială “Eugen Ionescu” profesorul Ștefan URÂTU a predat istorie, făcând ISTORIE, căci domnia sa străbate timpul prin fiecare inimă care a reușit să-i perceapă sensibilitatea, personalitatea, flerul. Profesorul Ștefan URÂTU se mută temporar într-o stea spre care vom privi ca și cum am căuta ochii unui părinte. Nu vă vom uita niciodată!

Dumnezeu să-l ierte și să-l ocrotească pe acest Om Bun, dascăl minunat și prieten de nădejde!,, a anunțat colectivul Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu Slatina.

Trecerea sa în neființă este regretată de numeroase generații de foști elevi.

Dumnezeu să-l odihnească!