Nu plecați la drum nepregătiți!

45

Având în vedere că încă de azi-noapte, la nivel național, a fost emisă o informare meteo ce vizează fenomene meteorologice periculoase, ninsori, intensificări temporare ale vântului, polei, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat o campanie de informare și prevenție în rândul șoferilor, atenționându-i să nu plece la drum nepregătiți.

Orice șofer știe că vremea rea îi poate pune probleme dacă pleacă la drum nepregătit. Însă cum nu întotdeauna și respectă recomandările, Departamentul pentru Situații de Urgență a emis o nouă atenționare în care le reamintește conducătorilor auto să circule cu prudență și cu autovehiculele echipate corespunzător.

„Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.  Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).”, recomandă DSU.