Florin Iordache îi dă peste nas președintelui: Nu se face școală de miniștri!

158

Deputatul de Olt Florin Iordache a avut o reacție furtunoasă după scrisoarea președintelui Iohannis trimisă la Guvern ce cuprinde argumentele refuzului miniștrilor propuși în locul lui Paul Stănescu și Lucian Șova.

 „Argumentele sunt nelegale și neconstituționale”, a atacat dur deputatul PSD, Florin Iordache, refuzul președintelui Iohannis de a numi miniștri propuși de premierul Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a motivat joi de ce a respins cele patru propuneri ale premierului Dăncilă. Este vorba despre Ilan Laufer, Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu-la două ministere. Dacă în cazul Laufer președintele a invocat incompatibilitatea, în cazul Olguței Vasilescu a fost invocată lipsa de expertiză.

„… aceasta cu expertiza nu are nicio treabă cu legatitatea. Nu se face școală de miniștri, deci, în momentul în care o persoană este desemnată ministru la un domeniu trebuie să îndeplinească condițiile cerute de lege, și Olguța (Lia Olguța Vasilescu la ministerul Transporturilor n.r.), cât și Mircea (Mircea Drăghici la Ministerul Dezvoltării n.r.) îndeplinesc cele cerute de lege”, a declarat Iordache.