Deputatul Iancu: „Prin Președinția Consiliului UE, România va arăta că este un stat puternic, capabil să apare interesele cetățenilor tuturor țărilor membre!”

73

România a preluat, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliul Uniunii Europene. O misiune ce trasează anumite sarcini țării noastre și care, spune deputatul de Olt Marius Iancu, va arăta că suntem un stat puternic, capabil să stea la masa negocierilor.

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România este pusă la încercare, prin deținerea Președinției Consiliului UE, o premieră pentru țara noastră, de a demonstra capacitatea de a îndeplini o sarcină atât de importantă. Ce înseamnă pe ntru noi această responsabilitate și care sunt acțiunile ce trebuiesc duse la îndeplinire, a dezvăluit deputatul de Olt Marius Iancu pe pagina sa de socializare, parlamentarul oltean fiind convins căactuala conducere a țării este capabilă să stea la masa negocierilor.

„Președinția României la Consiliul Uniunii Europene va aduce o viziune nouă- Coeziunea, valoare comună europeană. Rolul României va fi acela de mediator imparțial pentru o Europă mai unită. O Europă a convergenței, a siguranței, a valorilor comune. Acțiunile pe perioada președinției Romaniei vor fi axate pe interesele cetățenilor europeni: minimalizarea efectelor Brexit-ului, negocierea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, din perspectiva beneficiilor cetățenilor, coeziunea socială și economică care are ca scop reducerea decalajelor, stimularea antreprenoriatului, consolidarea politicii industriale. În domeniul Politicii Externe a UE, acțiunile vor fi axate pe extinderea Uniunii Balcanii de Vest Parteneriatul Estic, întărirea capacității de apărare a UE și extinderea parteneriatelor de comerț. Prin Președinția Consiliului Uniunii Europene, România va arăta că este un stat puternic, capabil să stea la masa negocierilor, să își spună punctul de vedere și să apare interesele cetățenilor tuturor țărilor membre.”, este de părere Iancu.