Zeci de viitori jandarmi învață în Olt cum să asigure ordinea publică

134

Teoria ca teoria, dar practica îi pregătește cu adevărat să știe cum să reacționeze în diverse situații și să aplice legea. Zeci de elevi jandarmi se află de azi în practică la Jandarmeria Olt.

38 viitori jandarmi, elevi în anul I de studiu la Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni, desfăşoară începând de azi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ.

“Stagiul de pregătire se desfăşoară în perioada 7 ianuarie – 10 mai a.c. şi a debutat cu un program de acomodare cu specificul inspectoratului, elevii urmând a fi repartizaţi în cadrul structurilor operative ale unității. În cadrul activităţilor de pregătire, în perioada 07.01-29.03.2019, viitorii jandarmi vor fi planificaţi în misiuni de ordine publică, iar în perioada 01.04- 10.05.2019 elevii vor desfășura activități specifice misiunii de pază şi protecţie instituţională, având posibilitatea să îşi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs.”, arată IJJ Olt.

Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, elevii sunt îndrumaţi de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională.