O tonă de obiecte pirotehnice confiscate de polițiști

139

Polițiștii olteni au desfășurat o serie de acțiuni pentru depistarea comerțului ilegal cu obiecte pirotehnice. În urma acestora, oamenii legii au confiscat peste o tonă de obiecte pirotehnice oferite ilegal spre comercializare de persoane neautorizate. Concomitent, polițiștii au întocmit 10 dosare penale pe numele a tot atâtea persoane care nu au respectat prevederile legale în materie. Aceștia riscă amenzi cuprinse între 1.000 lei și 7.500 lei sau închisoare de la 3 luni la un an.

Acțiunea ,,Foc de artificii,, a condus la confiscarea a peste 1000 de kilograme de petarde, pocnitori sau rachete destinate distracției de la cumpăna dintre ani. Persoanele descoperite că ofereau spre comercializare obiecte pirotehnice fără a avea acest drept sau, deși dețineau documentele legale pentru vânzarea lor, le ofereau minorilor s-au ales cu dosar penal. Potrivit purtătorului de cuvânt al inspectoratului Județean de Poliție Olt, Cristian Grigorescu, oamenii legii au întocmit, în ultima lună, 10 dosare penale pentru comercializarea ilegală de obiecte pirotehnice.

Comercianții ,,mici,, de astfel de obiecte interzise a fi folosite sau comercializate fără autorizații s-au ales și ei cu sancțiuni. Polițiștii le-au aplicat amenzi cuprinse între 1.000 lei și 7.5000 lei.,