640 kg obiecte de distracție, găsite la o percheziție în Caracal, înainte de Crăciun

324

Sute de obiecte cu amestec pirotehnic au fost ridicate din locuința unui tânăr caracalean înainte de Crăciun de politiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Olt.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase continuă să acționeze în baza planului Foc de artificii 2018-2019, în vederea prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației din domeniul articolelor pirotehnice.
„În urma unei percheziții domiciliare efectuată la locuința unui tânăr, de 28 de ani, din municipiul Caracal, polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat 44.458 de obiecte de distracție care conțineau amestec pirotehnic, cântărind aproximativ 640 de kg. Obiectele erau deținute în vederea comercializării. Polițiștii au ridicat obiectele în vederea continuării cercetărilor, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 16.500 lei”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”.