FOTO/ Autoritățile se luptă cu nămeții la Slatina: 22 de utilaje și 110 angajați DUS, plus cei de la salubrizare, scoși în stradă

348

Ninge la Slatina ca-n povești, iar nămeții dau de furcă autorităților care au scos toate efectivele în stradă pentru a menține străzile și aleile circulabile.

Fotografii realizate de Răzvan Vâlcică și publicate pe pagina de socializare a Prrmăriei Slatina

Cu 60 de tone de sare și nisip s-a acționat în municipiul Slatina, iar Dezvoltare Urbană Slatina și Salubris au scos toate efectivele în stradă. Însă cu iarna nu te pui, așa că zăpada îndepărtată acum se depune la loc în scurt timp. Misiunea este una dificilă și, potrivit Primăriei Slatina, se acționează în continuu de duminică după-amiază, probleme punând și copacii cocoșați sub greutatea zăpezii, ieri doi arbori căzuți producând avarii importante la trei autoturisme parcate pe străzile Păcii și Plopilor.

Foto: Răzvan Vâlcică

“Primăria Slatina acționează de duminică, de la ora 16.00 cu toate efectivele, atât de la Salubris cât și de la Dezvoltare Urbană. Avem 22 de utilaje în tot orașul. S-a acționat cu precădere pe tot ce înseamnă arterele municipiului, cu mai multă insistență pe partea de pantă, să nu apară probleme. Avem o cantitate de 60 de tone de sare plus nisip care s-a dat prin oraș. Avem un număr de 110 oameni de la Dezvoltare Urbană care acționează pe trotuare și în zona școlilor. Cei de la Salubris tot în zona trotuarelor și a instituțiilor. Toate efectivele sunt în teren. Avem ceva îngrijorări pe zona de pomi, pentru că s-au încărcat cu zăpadă și e posibil să apară incidente”, anunță administrația municipală.

Nu s-a acționat cu clorură, temperaturile nefiind foarte scăzute.

Foto: Răzvan Vâlcică