Un nou atac la Premiile culturale ale Oltului. Maestrul Alexandru – Chirilă Stanciu: De ce se omit de pe listele de premiere realizări incontestabile?

196

Premiile din acest an pentru cultură oferite de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural (CJCPCTC) Olt au adus nemulțumiri în rândul artiștilor cu rezultate de excepție, ce reprezintă cu cinste județul pe scene naționale și internaționale, însă ignorați de către autorități. După Constantin Gaciu, un alt om de cultură are curajul de a ridica întrebări pe această temă: maestrul Alexandru – Chirilă Stanciu.

„Corul Millennium a susținut peste două sute de concerte, de la înființare și până în prezent. Toate au fost cu intrare liberă. Corul Millennium a reprezentat cu cinste Slatina și România la diferite festivaluri naționale și internaționale. Anul acesta a reprezentat România, deci și Slatina, la Festivalul Coral Internațional ce a avut loc în aprilie la Budapesta. Eu, dirijorul și fondatorul acestui cor, desfășor activitate culturală fără remunerație de aproape 60 de ani în favoarea locuitorilor Slatinei, ai județului și ai țării. Munca mea și a corului Millennium, singura formație corală mixtă la nivelul județului Olt, nu este luată în seamă de nimeni. Centrul Cultural al C.J Olt nu cunoaște aceste realizări? De ce se omit de pe listele de premiere ale C.J sau ale Primăriei Slatina aceste realizări incontestabile? De ce muzica cultă nu este luată în seamă de către oficialitățile municipale și județene?”, sunt întrebările la care maestrul Alexandru-Chirilă Stanciu speră să obțină răspuns din partea autorităților administrative și culturale.

Nemulțumirea privind acordarea unor premii puține la nivel de județ în domeniul cultural în raport cu rezultatele înregistrate de artiști care duce la ignorarea multor olteni care reprezintă cu cinste județul au fost exprimate nu numai de către dirijorul Corului Millennium, ci și de către Constantin Gaciu, care și-a anunțat participarea cu o expoziție de trofee și diplome în fața Consiliului Județean Olt pentru a-și face astfel cunoscută munca și de către autorități.

Pe această temă:

Constantin Gaciu nu se lasă: voi expune în fața Consiliului Județean cele 150 de trofee și premii