Partidul lui Cioloș, în căutare de membri la Olt

330

Partidul Libertății, Unității și Solidarității – PLUS – a fost lansat sâmbătă, 15 decembrie, la Cluj Napoca de către Dacian Cioloș. Oltul face parte din regiunea  Sud-Vest Oltenia, având deocamdată coordonatori regionali, grupul de inițiativă anunțând luarea la pas a localităților pentru înființarea organizațiilor locale.

O nouă alternativă politică apare pe scena politică românească, în urmă cu câteva zile fiind validat PLUS, partid înființat de Dacian Cioloș. La nivel național, Partidul Libertății, Unității și Solidarității are formată o rețea de Grupuri de Inițiativă Județeană, iar membri ai grupului de inițiativă județeană PLUS Olt fac parte din Regiunea Sud-Vest, alături de Vâlcea, Dolj, Gorj și Mehedinți. Coordonatorii regionali sunt Alin Mituța și Victor Giosan.

Noul partid intenționează la nivel județean ca până la alegerile europarlamentare să aibă constituite organizații locale, în acest sens urmând a fi luate la pas mai întâi localitățile din care s-au înregistrat cereri online de adeziune.

„Grupul de inițiativă județeană Olt urmează să constituie grupuri de inițiativă locală la nivelul localităților în care se află persoane care și-au depus online cererea de adeziune, astfel încât în momentul alegerilor europarlamentare, PLUS să aibă formată deja o rețea a membrilor și a simpatizanților din județ.”, a anunțat PLUS Olt prin intermediul unui comunicat de presă.