Primar din Olt, condamnat la închisoare

1980

Astăzi, primarul comunei Perieţi, Costin Vâlceleanu, şi-a aflat sentinţa dată de instanţa de fond în dosarul în care este acuzat de delapidare şi fals intelectual: doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare. Edilul se află sub supraveghere pe termen de doi ani într-un alt dosar.

Magistrații Judecătoriei Slatina au pronunţat astăzi sentinţa în cazul primarului comunei Perieți, Costin Vâlceleanu, trimis în judecată pentru delapidare și fals intelectual: 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare, sentința nefiind definitivă. El este acuzat că ar fi retras din casieria primăriei, cu ajutorul unor funcţionari, o sumă de 58.000 de lei. Iniţial, în mai 2017, edilul a fost reţinut, apoi plasat sub control judiciar. „În fapt s-a reţinut că, în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi, în calitate angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestații sociale fictive, retrăgând şi însușindu-și sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate.”, au arătat procurorii.

Primarul Vâlceleanu se află în perioada de supraveghere de 2 ani de zile, fiind amânată astfel aplicarea pedepsei  de 8 luni de închisoare primită în dosarul în care a fost prins băut la volan.