WiFi GRATUIT în spațiile publice din Slatina și comunele Bobicești, Dobrosloveni și Vlădila

149

Patru localități din Olt se află pe lista celor 224 de localități din România ce vor instala, cu finanțare europeană, puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

WiFi-ul, adică tehnologia fără fir, va ajunge gratuit în municipiul Slatina, dar și în satele localităților Bobicești, Dobrosloveni și Vlădila. Comisia Europeană a anunțat la finele săptămânii trecute câștigătoarele primului apel de proiecte din programul WiFi4EU. Pe lista celor 224 de localități din România ce vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless se află și cele patru localități oltene.

În total au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalități din întreaga UE, care vor beneficia de finanțare.

Echipamentele WiFi vor putea fi instalate în locuri precum biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice.

Pentru localitățile care nu au primit bonuri după prima rundă vor mai exista încă trei oportunități de depunere a cererilor de finanțare în cadrul WiFi4EU, următoarea rundă fiind așteptată la începutul anului viitor.