Doi patroni, acuzați de contrabandă cu țigări. Altuia i-a fost suspendată activitatea

226

Polițiștii olteni de investigare a criminalității economice au acționat în acest week-end pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigarete, depistând trei agenți economici cu țigări de contrabandă sau care nu foloseau aparatul de marcat fiscal.

Weekendul trecut, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, cu scopul prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile, precum și pentru verificarea legalității activității de comerț cu produse de sezon. În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei.

“Polițiștii de investigare a criminalității economice au identificat doi agenți economici, care dețineau, în vederea comercializării, țigarete de diferite mărci, fără timbre de marcaj fiscal, provenite din contrabandă. Au fost indisponibilizate 3.313  țigarete, fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirii infracțiunii de contrabandă. “, arată IPJ Olt.

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei, iar un alt agent economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru neutilizarea aparatului de marcat fiscal, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității societății respective, precum și confiscarea sumei de 394 lei.