Sancțiuni pentru profesorul și directorul școlii din Dăneasa

304

Cercetarea disciplinară a profesorului din Dăneasa, Olt, care a plecat cu copiii la Alba Iulia de 1 decembrie fără a avea asigurată cazarea, s-a încheiat. Membrii comisiei au decis că atât dascălul cât și directorului școlii din localitate să fie sancționați cu mustrare scrisă. Această sancțiune nu le afectează veniturile și nici cariera profesională.

Ancheta dispusă de Inspectoratul Școlar Județean în cazul profesorului de la școala din Dăneasa care a plecat cu copii la Aba Iulia de 1 decembrie, fără a avea asigurată cazarea, s-a încheiat. După  ce au analizat documentele dosarului care a stat la baza excursiei. În urma analizării neregulilor constatate, membri comisiei au decis sancționarea dascălului cu mustrare scrisă. Aceiași sancțiune a fost dispusă și în cazul directorului unității de învățământ. În ciuda condițiilor în care s-a desfășurat excursia și a faptului că unul dintre elevi a ajuns la spital ca urmare a extenuării și frigului, părinții i-au luat apărarea profesorului.

Sancțiunea aplicată celor doi dascăli nu le afectează veniturile și nici cariera profesională.

Reamintim că profesorul de religie de la Școala Gimnazială din Dăneasa a plecat cu 22 de elevi la manifestările de la Alba Iulia fără a avea asigurată cazarea. El i-a dus pe elevi să se odihnească și să se încălzească în catedrala din localitate. Din cauza oboselii și a frigului îndurat, unuia dintre copii i s-a făcut rău și a petrecut noaptea la Unitatea de Primire Urgență a spitalului din localitate. Elevii, plecai vineri 30 octombrie spre Alba Iulia cu trenul au ajuns acasă duminică, 2 decembrie.