Bani europeni în lupta cu pesta porcină

37

România va primi bani de la Comisia Europeană care vor fi alocați pentru  combaterea pestei porcine africane.  Pesta porcină afectează în prezent 18 județe.

Se anunță vești bune pentru statul român, deoarece  Comisia Europeană vine în ajutorul nostru pentru  combaterea pestei porcine africane.  României i se va acorda din partea Comisei Europene o sumă în valoare de  34.278. 750 de euro, aproximativ 75% din costurile alocate de către țara noastră pentru măsurile de urgență pentru eliminarea virusului de pestă porcină.

În prezent Asociația Națională Veterinară și pentru Siguranța Animalelor demarează acțiuni și controale, ce au ca scop combaterea toxiinfecților alimentare și răspândirea virusului de pestă porcină africană, acest lucru fiind transmis luni, printr-un comunicat de presă.

„Începând cu data de 30.11.2018 şi până în data de 07.01.2019, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va desfăşura controale tematice specifice sărbătorilor de iarnă, cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi răspândirii virusului pestei porcine africane (PPA)”, transmite Asociația Națională Veterinară și pentru Siguranța Animalelor( ANSVSA).

Pesta porcină a afectat 294 de localități din 18 județe, cu un număr  de 1. 124 de focare. S-au mai înregistrat 300 de cazuri la mistreți , iar 361. 719 de porci infectați cu virsul au fost sacrificați, potrivit unui comunicat de presă transmis de ANSVSA.