ISU Olt vine în sprijinul Ambulanței Corabia pentru transportul pacienților la spitalele din județ

179

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt se alătură colegilor de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt în gestionarea situației de la substația Corabia, unde procurorii au interzis pentru 13 ambulanțieri desfășurarea activității. Măsura a fost luată de către prefectul de Olt, aflat în control la Corabia, pentru a se putea asigura transportul tuturor pacienților către spitalele din județ.

„Sunt asigurate echipajele medicale necesare pentru a nu apărea disfuncționalități!”, este concluzia la care a ajuns prefectul de Olt Silviu Neacșu după ce a efectuat un control la Ambulanța Corabia.

Echipajele trebuie să facă față la 25 de solicitări pe zi, în medie, cea mai mare problemă constituind-o transportul de pacienți către spitalele din județ, în medie 6-7 pe zi, pentru care un echipaj este solicitat și circa 3 ore. În acest sens, la propunerea reprezentantului Guvernului în teritoriu, ISU Olt vine în sprijinul colegilor de la ambulanță. Potrivit prefectului Silviu Neacșu, au fost suplimentate echipajele cu personal de la Caracal și relocare de la ISU Olt.

Cele 13 posturi vor fi scoase la concurs pe perioadă determinată, însă se anunță o misiune grea pentru SJA Olt de a găsi personal calificat atât de repede.