FOTO/ Preselecțiile la un ansamblu popular din Olt, luate cu asalt de copii de la sat, oportunitate de a ieși în lume

153

Un ansamblu de copii din județ face în această perioadă preselecții pentru dansatori. Îmbucurător este faptul că încă de la prima etapă zeci de copii și-au arătat interesul de a dansa într-un ansamblu care să le ofere oportunitatea de a ieși din satul natal și de a ajunge pe scenele naționale și, de ce nu, internaționale, promovând tradițiile.

“Ansamblul Folcloric Poarta Olteniei a început preselecția, pentru noi dansatori: fete și băieți. Suntem în prima zi de preselecție și participarea este foarte numeroasă. Așteptăm doritorii: copii din clasele V-VII. Preselecția are loc în fiecare zi de sâmbătă, la căminul cultural din comuna Izvoarele, jud Olt”, este anunțul care a atras ca “muștele” numeroși copii dornici să facă parte din ansamblul devenit celebru după ce a apărut pe mai multe posturi de televiziune naționale și a câștigat numeroase trofee la festivaluri naționale de profil.

Ansamblul Poarta Olteniei activează în cadrul GAL Ghimpețeni și este format din circa 45 de copii din comunele învecinate, coordonați de către maestrul coregraf Marian Stănescu.