565 de olteni, la ADMITEREA în Poliție. Două treimi sunt picații din vară

292

Astăzi, o treime din candidații din Olt înscriși la admiterea din ianuarie 2019 la școlile de agenți de poliție susțin evaluarea psihologică, ceilalți având valabilă testarea susținută pentru sesiunea trecută. Din județul nostru s-au înscris la admiterea în poliție 565 de candidați.

565 de candidați au fost recrutaţi şi selecţionaţi de Inspectoratul de Poliție Județean Olt pentru sesiunea de admitere ianuarie 2019, dintre care 562 pentru Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina și 3 pentru Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj Napoca. Cei circa 200 de nou-înscriși susțin astăzi evaluarea psihologică la Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin. Restul au susținut în lunile iunie și iulie testarea psihologică în cadrul concursului de admitere din sesiunea septembrie 2018 și dețin un aviz psihologic valabil (6 luni de la data emiterii).

Pentru sesiunea ianuarie 2019, locurile alocate unităţilor de învăţământ sunt următoarele:
• Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.300 de locuri (dintre care 30 pentru romi şi 10 pentru alte minorităţi)
• Şcoala de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – 300 de locuri (dintre care 10 pentru romi şi 3 pentru alte minorităţi.
Cererile de înscriere a candidaţilor s-au putut depune până la data de 23 noiembrie 2018.
După etapa de evaluare psihologică şi examinarea medicală a candidaţilor, concursul de admitere continuă cu contravizita medicală şi proba de evaluare a performanţei fizice, apoi cu examenul de verificare a cunoştinţelor printr-un test-grilă la disciplinele limba română şi limba străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opţiunii la înscriere).