Inedit la Potcoava: spectacol GRATUIT de sărbători pentru vârstnici. Primul ansamblu integral de copii rromi din localitate se prezintă publicului

124

Duminică, orașul Potcoava va găzdui două premiere: un spectacol gratuit dedicat vârstnicilor, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă și Centenarului, dar și prezentarea în fața publicului a primului ansamblu autentic de dansuri format exclusiv din copii de etnie rromă din localitate.

Au muzica și dansul în sânge, costume autentice și dorința de a arăta de ceea ce sunt în stare, că nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii care nu sunt de etnie. Copiii din Potcoava, din comunitatea rromă, au șansa de a se prezenta publicului pe scenă în formula Gipsy Dance- primul ansamblu de dansuri tradiționale al localității. Ideea aparține unui coregraf renumit al județului, om al locului, care pregătește și îndrumă mai multe ansambluri de copii de pe raza Oltului. Liliana Taifas, solist profesionist al Ansamblului Doina Oltului, pregătește de circa o lună de zile urcarea pe scenă a primului ansamblu țigănesc, format din 10 fete și 9 băieți. Gipsy Dance se va prezenta publicului duminică, în cadrul unui spectacol dedicat vârstnicilor din comună, și acesta o premieră pentru localitate.

„Pregătesc debutul la nivelul județului pentru primul ansamblu de țigani adevărați, cu dansuri și costume autentice, care să pună în valoare bogăția și frumusețea tradițiilor rrome. Sunt copii frumoși și talentați. Sunt născută la Potcoava, om de-al locului, și m-am gândit că este timpul să punem în valoare și acești copii. Iar debutul se va face într-o zi specială, dedicată vârstnicilor. Cu ajutorul Primăriei Potcoava și Asociației Cultural- Artistice Murgulețul Potcoava, organizăm un spectacol la care vârstnicii să aibă acces gratuit și oportunitatea ca, cel puțin de sărbători, să dăruim oamenilor de aici un cadou muzical. Sunt oameni care până acum nu au avut ocazia de a vedea artiști mari de folclor în spectacol decât la televizor. Au răspuns invitației noastre oameni cu suflet mare, care vor susține recitaluri gratuit, precum Maria Ghinea, Neta Soare, Ștefania Strejescu, Violeta Constantin”, ne-a declarat Liliana Taifas.

Spectacolul va începe la ora 13.00 și va cuprinde dansuri, colinde, cât și melodii dedicate Centenarului. Totul se va desfășura sub îndrumarea de specialitate a neobositului Nichita Dragomira.

VIDEO pregătiri Gipsy Dance:

Pregătirii pt colind:::Ans, GYPSI DANCE!

Publiée par Liliana Taifas sur Dimanche 25 novembre 2018