Ce au transmis parlamentarii de Olt românilor de Ziua Națională

83

Parlamentarii de Olt au sărbătorit Ziua Națională fiind prezenți unii la manifestările organizate în An Centenar în județ, alții în Capitală, la Alba Iulia sau în alte orașe ale țării. Ei au transmis urări celor care i-au ales să-i reprezinte în Parlament.

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, încă în calitate de ministru al Dezvoltării regionale și administrației publice, a participat la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României la Arcul de Triumf din București . Senatorul de Olt a făcut un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională.

„(…) Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională. Această Zi a reprezentat un act de voinţă populară, în care toate provinciile au luptat deopotrivă pentru acelaşi ideal, iar astăzi reprezintă pentru noi toţi împărtăşirea unor valori, emoţii şi deziderate comune. Suntem în Anul Centenarului Marii Uniri şi am aşteptat acest moment cu bucurie şi emoţie! Astăzi, mai mult ca oricând, idealurile din 1918 trebuie transpuse într-un efort colectiv la nivelul întregii societăţi româneşti, de a fi uniţi şi hotărâţi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru binele comun! Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej pentru punţi între oameni şi pentru a ne redefini rolul și locul pe harta lumii, în vederea consolidării României moderne şi responsabile, iar angajamentele pe care ni le-am asumat în spiritul democrației și statului de drept sunt apreciate în Europa şi în lume, în parteneriatele și organizațiile internaţionale din care facem parte. (…) Mesajul pe care îl adresez astăzi colegilor politicieni şi tuturor românilor este unul de speranţă: speranța într-un viitor mai bun, într-o societate modernă și deschisă! Am încredere că spiritul Unirii va învinge, în folosul tuturor românilor! Dragi români, astăzi, de Ziua Naţională, vă felicit şi vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zilnic pentru ca România să devină o țară mai prosperă și mai puternică! În egală măsură, le mulţumesc şi militarilor români aflaţi la datorie în teatrele de operaţii şi le doresc să se întoarcă acasă cu bine!”, a transmis senatorul Stănescu.

Siminica Mirea, senator de Olt, a transmis că astăzi, mai mult ca niciodată, ar trebui să ne unească drapelul, imnul, stema și credința, și că este firesc ca să ne iubim locul natal și țara.

„Venim de departe, venim de la daci şi de mai departe, am trecut prin diferite momente şi epoci, dar am ajuns astăzi, împreună. 1 DECEMBRIE 2018 – 100 de ani de la Marea Unire a românilor. Marea Unire s-a făurit prin jertfă, dorinţă de libertate şi uniune. La 1 decembrie 1918 s-a concretizat reîntregirea neamului românesc, un ideal istoric de unire. Anul Centenar a fost o lecţie din care am avut multe de învăţat. Din acest an să luăm ce e mai bun şi să construim următorii 100 de ani. Bicentenarul ne aşteaptă. Mereu împreună, mereu uniţi. Chiar dacă patriotismul este, uneori, privit cu scepticism, el este foarte important pentru orice popor. E firesc să ne iubim locul natal şi ţara. Mereu am iubit această ţară. Astăzi, este ziua ei, a românilor şi a tuturor celor care poartă în inimi românismul. Dragi români, cu acest prilej, vreau să vă urez prosperitate, bucurii, sănătate şi un călduros LA MULŢI ANI! Eroilor României, fără de care nu am fi fost un neam reîntregit, le aduc un pios omagiu, pentru vitejie şi jertfă! Dumnezeu va iubi mereu această ţară şi ne va ocroti întotdeauna! Credinţa, drapelul, imnul şi stema ne-au unit mereu. Azi trebuie, mai mult ca niciodată! LA MULŢI ANI, ROMÂNIA! LA MULŢI ANI, ROMÂNI, oriunde v-aţi afla!”, este mesajul senatorului Siminica Mirea.

Deputatul Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de agricultură, nu a ignorat importanța acestei zile, însă s-a rezumat la un mesaj simplu și cuprinzător: „La mulți ani, România! La mulți ani, români!”.

Și deputatul de Olt Florin Iordache a fost prezent la manifestările de 1 Decembrie, însă la Focșani, făcând parte din delegația Guvernului, alături de premierul Viorica Dăncilă, ministrul Justiţiei- Tudorel Toader, liderul PSD Vrancea- Marian Oprişan şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.