Percheziții în Olt și alte 4 județe și București pentru achiziţii fictive de deşeuri feroase şi neferoase, de la societăţi clonate

388

Zeci de percheziţii au loc astăzi în Olt, Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Mehedinţi şi Vâlcea într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în comerţul cu materiale feroase şi neferoase, în care prejudiciul depăşeşte suma de 2,5 milioane de lei.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 27 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului materialelor feroase şi neferoase..

“Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat, în perioada 2015 – 2017, achiziţii fictive de deşeuri feroase şi neferoase, de la societăţi clonate şi cu comportament fiscal neadecvat, de tip „fantomă”. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 2.500.000 de lei, iar suma totală supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 18.000.000 de lei.”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Persoanele implicate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.