Închisoare pe VIAŢĂ pentru criminalul din Brastavăţu care şi-a înjunghiat mama şi o vecină

746

Ionel Florica, de 45 de ani, din Brastavăţu, îşi va petrece restul zilelor după gratii, în lua aprilie el omorându-şi mama şi incendiind locuinţa, după care a intrat peste o vecină şi a înjunghiat-o, aceasta decedând ulterior, şi atacându-şi cu cuţitul o altă vecină care a reuşit să fugă.

În dimineaţa zilei de 14 aprilie, pe fondul consumului de alcool, Ionel Florica, din Brastavăţu, parcă a înnebunit: şi-a măcelărit mama, Florica Oprica, imobilizată într-un cărucior cu rotile, după care a incendiat casa în care locuiau. Dezbrăcat şi înarmat cu două cuţite, a ieşit pe uliţă şi a intrat peste o vecină, Mioara Saghin, pe care a înjunghiat-o de două ori în spate, femeia decedând ulterior, apoi a atacat o altă vecină, Elena Matei, care a reuşit să fugă.

Magistraţii Tribunalului Olt l-au condamnat, în primă instanţă, pe criminalul aflat în Penitenciarul Craiova, la închisoare pe viaţă, contopind pedepsele pentru cele cinci infracţiuuni de care este acuzat:  omor calificat asupra a două sau mai multor persoane, tentativă de omor simplu, distrugere, distrugere prin incendiere și violare de domiciliu. Pentur omor, Ionel Florica a fost condamnat la detenţiune pe viaţă, la 6 ani închisoare pentru infracţiunea de tentativă de omor simplu, 1 an închisoare pentru infracţiunea de distrugere, 4 ani închisoare pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere, 2 ani închisoare pentru infracţiunea de violare de domiciliu.