Pregătire specială la un liceu slătinean: jocuri didactice, premii, excursii și activități distractive, pe bani europeni, pentru rezultate bune la BAC

272

Liceu cu un rezultat slab la examenul de Bacalureat, Liceul Tehnologic “Alexe Marin” Slatina dă startul unui proiect ROSE, derulat pe o perioadă de 4 ani, cu scopul de a crește rata de promovabilitate a absolvenților. Unitatea de învățământ a dat startul înscrierilor.

Pregătirea în vederea promovabilității cu medie mare a examenului de maturitate se va face la Liceul Tehnologic “Alexe Marin” pe baza unui program special, din care nu vor lipsi jocurile didactice, concursuri, activități distractive, dar și recompense constând în premii și excursii, toate cheltuielile legate de materiale didactcie, transport și masă fiind gratuite. Proiectul se va derula pe o perioadă de 4 ani și este o măsură la care a apelat conducerea liceului pentru a crește gradul de promobavilitate al absolvenților săi la examenul de Bacalaureat, după ce anul acesta procentul de promovabilitate înregistrat a plasat unitatea de învățământ pe ultimele locuri la nivel județean, cu o rată sub 15%.

Liceul Tehnologic ”Alexe Marin” implementează în perioada 2018- 2021 subproiectul “Bacalaureatul, o șansă în carieră (EDUPROBAC)” din cadrul PROIECTULUI PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR (ROSE) – SCHEMA DE GRANTURI PENTRU LICEE; Acord de grant nr. 520/SGL/RII din 01.10.2018.

ROSE este implementat la nivel național de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de  7 ani, între 2015 și 2022 și este finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.