PERCHEZIȚII. 500 de persoane, VICTIME ale unei rețele de 5 grupuri care au luat credite la bănci în numele lor. 93 de persoane audiate

182

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea, efectuează 51 de percheziții, pe raza a opt județe și a municipiului București, pentru destructurarea unei grupări infracționale bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 3.000.000 de euro. Perchezițiile vizează și județul Olt.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, efectuează astăzi 51 de percheziții pe raza județelor Vâlcea, Mureș, Bacău, Argeș, Olt, Ilfov, Giurgiu, Suceava și în municipiul București la persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani. La acțiune participă și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Olt. Din cele 51 de percheziții, două sunt la Corabia.

Potrivit anchetatorilor,  500 de persoane au fost vătămate de 5 grupuri infracționale, prejudiciul fiind estimat la 3.000.000 de euro. Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada mai 2017 – noiembrie 2018, ar fi constituit cinci grupuri infracționale care ar fi procurat acte de identitate falsificate, emise de diferite țări din Europa. Ulterior, s-ar fi deplasat în Italia, Spania și alte state unde, folosind documentele falsificate, care conțineau datele reale sau false ale altor persoane și fotografiile membrilor grupării, ar fi obținut credite de la mai multe bănci.
În urma perchezițiilor, polițiștii vor pune în aplicare 93 de mandate de aducere.