Marș de informare pe străzile Slatinei împotriva violenței în familie. 11 victime, femei și copii, primite în regim de urgență la centrul DGASPC Olt

185

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor va fi marcată în Olt mai devreme, mâine Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt organizând un marș de informare a persoanelor cu privire la ajutorul pe care îl pot primi în situația în care devin victime ale violenței în familie. De la începutul anului, în centrul special de la Slatina au ajuns în regim de urgență doar 7 femei și 4 copii.

“De la victimă la învingătoare” este tema acțiunii pe care DGASPC Olt o va organiza mâine, cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, marcată pe 25 noimebrie, cu scopul de a informa că orice victimă poate fi învingătoare dacă apelează la ajutor specializat.

“Evenimentul este unul important, în contextul în care acest fenomen este tot mai des întâlnit în rândul acestui segment de populație- femeile și este o încălcare gravă a drepturilor omului. Având în vedere această zi, sunt derulate diverse acțiuni de informare cu privire la violența în familie, mai ales cu privire la violența împotriva femeilor și se insistă pe măsurile pe care ar trebui să le luăm toți, împreună, pentru a preveni și a combate această gravă problemă. Important de știut este că la nivelul instituției noastre funcționează Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie, unde se pot adăposti temporar împreună cu copiii (dacă există), beneficiază de suport psihologic și consiliere din partea specialiștilor, inclusiv de spijin pentru obținera unui ordin de protecție.”, declară Rădița Piroșca, director DGASPC Olt.

Mâine, începând cu ora 10.30, DGASPC Olt va organiza o acțiune de conștientizare a fenomenului și de informare a persoanelor cu privire la ceea ce pot face și unde se pot adresa dacă sunt victime sau cunosc un caz de violență domestică. Acțiunea de informare prin împărțirea de pliante se va desfășura începând din fața sediului DGASPC Olt până pe Esplanadă.

În prezent, în centrul de urgență d ela Slatina nu există nicio victimă găzduită, iar de la începutul anului au solicitat ajutor doar 7 femei și 4 copii, dovadă că victimele care lasă deoparte rușinea și teama și au curajul să lupte sunt încă puține.