Din semestrul II, elevii vor primi miere la școală. Legea a fost susținută și inițiată de 5 parlamentari olteni

86

Proiectul legislativ avându-i printre coinițiatori și pe parlamentarii de Olt Paul Stănescu, Renică Diaconescu, Marius Iancu, Alexandru Stănescu și Dan Ciocan privind acordarea mierii de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolarii și elevii din învățământul primar a fost adoptat.

Odată reîntorși din vacanța de iarnă, preșcolarii și elevii claselor primare vor primi la școală pe lângă lapte, corn și măr și un supliment nutritiv constând în miere polifloră. Camera Deputaților, for decizional, a adoptat ieri proiectul de lege care prevede stabilirea regulilor pentru acordarea mierii de albine, în limita unei cantități de 350 de grame lunar.

“Achiziționarea mierii poliflore, transportul și distribuția acesteia la unitățile de învățământ pot fi contractate de către consiliile județene, respectiv de către consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale și ale sectoarelor municipiului București, cu asistența direcțiilor pentru agricultură județene”, prevede actul normativ.

Mierea polifloră va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atestă calitatea, și va proveni exclusiv din stupinele autorizate. Responsabilitatea alocării banilor îi revine Ministerului Agriculturii.

Proiectul prin care elevii vor primi miere la școală ar urma sa fie pus în practică din semestrul II. Printre coinițiatori se numără și cinci parlamentari de Olt: senatorii Paul Stănescu și Renică Diaconescu și deputații Marius Iancu, Alexandru Stănescu și Dan Ciocan.

Programul pentru școli al României se desfășoară bine la nivelul județului Olt, 37.412 elevi primind zilnic la școală lapte, corn/biscuiți și măr. Lunar, în cele 608 unități de învățământ din județ sunt distribuite circa 574.600 porții lapte, 404.200 porții corn, 170.400 porții biscuiți și 573.700 buc. mere. Furnizor este Matra, iar producători Dorna Lactate SA, SC Simultan SRL, Vel Pitar SA, Succes Nic Com SRL și Institutul de Cercetare- Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni. Valoarea produselor furnizate este de circa 900.000 lei.