Scrisoare mișcătoare a unor copii ce-și doresc modernizarea grupului sanitar școlar, ce redă Scorniceștiul de la mărire la decădere

212

De la satul ajuns oraș înfloritor, la orașul decăzut, Scorniceștiul este perceput de către tânara generație ca un loc uitat de lume, sărăcit, în care aducerea unor șervețele de masă și obiecte de igienă personală la școală este pentru părinți un efort financiar prea mare. Un grup de copii de la Grădinița cu Program Prelungit a redat situația într-o scrisoare adresată lui Domestos, în cadrul campaniei- concurs “Susține Igiena în școli!”.

Cinci unități de învățământ din județul Olt s-au înscris până acum în concursul Domestos “Susține Igiena în școli!”, dotat cu premii în bani și produse pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă din grupurile sanitare școlare. Înscrierile se pot face până pe data de 3 decembrie.

Printre unitățile de învățământ înscrise se numără și GPP Scornicești, care a trimis o scrisoare în care își motivează participarea la concurs și nevoia de ajutor, mesajul preșcolarilor din orașul dictatorului fiind unul mișcător, vorbind despre sărăcia și declinul urbei.

Redăm scrisoarea:

„Dragul nostru Domestos,

A fost odata ca niciodata,asa incepe orice poveste.Candva,intr-un timp indepartat,la o margine de sat,traiau intr-o casuta modesta,o familie numeroasa pe nume Ceausescu.Fratii si surorile se jucau fericiti fara sa se gandeasca la mezinul Nicolae,ca va avea un destin predestinat.
Au trecut anii,copiii cresteau,satul se dezvolta, Scornicesti se numea,iar Nicolae conducea.S-au contruit fabrici, blocuri,scoli si o gradinita.De la fereastra gradinitei se vedeau si auzeau pasarele ciripind,asezate pe crengile copacilor inalti iar florile multicolore aduceau bucurie in sufletul copiilor.
Acum,in zilele noastre,lumea pare ca ne-a uitat..Gradinita gazduieste sase grupe de prescolari,al caror clinchet se aude din ce in ce mai putin.Lunar,parintii sunt nevoiti sa aduca servetele de masa si alte produse de igiena personala.Uneori le vad chipul trist ca viata nu este intotdeauna ca-n povesti.
Bine este sa se termine frumos insa zanele ar trebui sa le zambeasca macar de pe pereti si sa le indeplineasca dorintele:dozator pentru sapun lichidcu senzor si uscator de maini.
Cu speranta ca tu vei fi \”zana\” noastra,iti multumim ca ai vrut sa afli ce ne dorim.
Copiii din grupa mijlocie PP de la GPP Scornicesti”