Patru legi adoptate astăzi, inițiate de deputatul de Olt Marius Iancu

253

Camera Deputaților a adoptat astăzi patru legi pentru zona montană, proiecte legislative la care deputatul de Olt Marius Iancu este coinițiator.

„Fiecare zonă a țării trebuie să se dezvolte în funcție de specificul ei. Aceste proiecte legislative îi pot ajuta pe tineri, dar și pe fermierii din zona montană să înceapă sau să dezvolte mici afaceri, având în vedere că fiecare comunitate montană are potențial de dezvoltare și că industria aceasta a fost una cu tradiție, acum 30 de de ani, în România. De aceea, Camera Deputaților a adoptat, astăzi patru legi pentru zona montană, proiecte legislative la care sunt coinițiator”, a anunțat, în urmă cu puâin timp, deputatul de Olt Marius Iancu.

Astfel, prin Programul de încurajare a investițiilor din zona montană, Guvernul, prin Ministerul Agriculturii va aloca 1 miliard de euro pentru crescătorii de animale care vor să își dezvolte fermele. Au fost aprobate și programele de investiții pentru înființarea stânelor, pentru înființarea unităților pentru sacrificarea animalelor și prelucrarea cărnii și programul pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare primară a fructelor de pădure și plantelor medicinale.