32 de MORȚI și 505 răniți pe drumurile Oltului în primele trei trimestre. Duminică este „Ziua internațională a comemorării victimelor din acidentele rutiere”

1356

Duminică, 18 noiembrie, tragediile de pe șoselele din întreaga lume vor fi comemorate în cadrul unui eveniment denumit „Ziua internațională a comemorării victimelor din acidentele rutiere”. La nivelul județuluji Olt, în cele trei trimestre scurse din acest an, au fost înregistrate în total 424 de accidente în care au pierit 32 de persoane și au fost rănite 505.

Potrivit ultimelor date statistice publicate de Comisia Europeană în anul 2017, în România, riscul de a muri într-un accident rutier este de trei ori mai mare decât în țările dezvoltate ale Uniunii Europene, țara noastră aflându-se pe primul loc din UE în ceea ce privește siguranța rutieră. Iar drumruile ce tranzitează Oltul nu fac excepție de la situația înregistrată la nivel național. În primele trei trimestre ale acestui an, potrivit IPJ Olt, au fost înregistrate 425 de accidente, soldate cu 32 de decese și 505 răniți. Dintre acestea, 158 au fost accidente grave. Cele mai multe decese -14 au fost înregistrate în perioada 1 iulie- 30 septembrie, perioadă în care și numărul accidentelor grave este dublu față de trimestrele I și II.

Printre cauzele care au dus la accidente sunt: nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorității de trecere, indisciplina bicicliștilor și pietonilor, precum și consumul de alcool.

Duminică, tragediile de pe șosele vor fi comemorate de „Ziua internațională a comemorării victimelor din acidentele rutiere”, zi în care se aduce un omagiu persoanelor care au pierdut lupta cu viața în urma unui accident rutier.