Micuțul prematur de la Spitalul Slatina, acceptat la un spital din Timișoara

636

În urma apelului făcut direct la ministrul Sănătății de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina și apariției în presă a cazului micuțului venit pe lume la doar 27 de săptămâni, ieri după-amiază copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu.

Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a confruntat cu o premieră medicală, medicii Secției Neonatologie reușind să salveze viața unui bebeluș venit pe lume la nici 27 de săptămâni care cântărea sub un kilogram. Deși protocoalele prevăd transferarea nou-născutului la un spital de rang superior, de aproape o lună de zile acest lucru nu s-a reușit pentru că nu exista niciun loc. Așa că medicii slătineni s-au luptat pentru viața micuțului, care sub atenta supraveghere și îngrijirile speciale a luat în greutate până la 1,50kg.

Pentru că micuțul avea nevoie de transfuzii sanguine ce nu se pot realiza la Slatina, conducerea spitalului a solicitat sprijinul ministrului Sănătății pentru identificarea unui loc la un spital de rang trei. Ieri după-amiază, minunea s-a întâmplat, bebelușul fiind transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

Cazul mediatizat de Realitatea Oltului:

Viața unui prematur, salvată de medicii slătineni prin profesionalism și dăruire