Orban la Slatina: Sunt candidatul oficial al partidului la funcția de premier

133

PNL vrea cu orice efort să câștige alegerile ce vor urma, indiferent că este vorba de lecel pentru Parlamentul European, alegerile prezidențiale, locale sau parlamentare. Potrivit lui Ludovic Orban, PNL își propune ca în vara viitoare să trimită la Bruxelles 10-12 liberali.

“Cel mai bun procent posibil (…) 10 – 12 locuri eligibile,, a răspuns Orban la întrebarea adresată de Realitatea Oltului.  Pentru a-și atinge acest obiectiv, el a rostit în fața participanților la Comitetul Director al PNL Olt, în formulă extinsă, că :,, (…) La ora actuală, singura forţă politică din România care are capacitatea de a influenţa deciziile la nivel european în favoarea României şi pentru interesele României este PNL, din mai multe motive. Unu – suntem membri în cea mai puternică familie politică la nivel european, respectiv PPE, partidul care are cea mai mare forţă în Parlamentul European, partidul care deţine astăzi şi va deţine şi în continuare preşedinţia Comisiei Europene, preşedinţia PE, preşedinţia Consiliului European, cele mai importante funcţii la nivel european. Al doilea motiv pentru care PNL este unica forţă care poate să facă bine României la nivel european este acela că suntem respectaţi, apreciaţi şi consideraţi un partener loial la nivel european”.

Liderul PNL a mai spus, el are obligaâia de a conduce partidul spre victorie pe toate planurile bătăliilor politice ce vor urma. ,,Eu sunt cpreședintele partidului și am oblicația de -al conduce spre victorie. Eu sunt, oficial, candidatul partidului la funcția de premier, deci mă voi concentra pe aceste obiective, a răspuns acesta, întrebat fiind dacă va candida la alegerile europarlamentare.
Orban a mai spus, la întâlnirea amintită că, partidul poate crește în preferințele electoratului chiar și în Olt, unde a recunoscut că social-democrații sunt extrem de puternici.

“Şi în Olt, PNL are capacitatea de a obţine rezultate bune, de a creşte ca susţinere în rândul cetăţenilor din judeţ, iar în conjunctura politică existentă cred că avem, ca să zic aşa, o şansă în plus de a obţine rezultate şi mai bune, pe de o parte pentru că PSD-ul i-a ţepuit pe români grav şi se arată limpede în aproape doi ani de zile că PSD şi-a dorit puterea nu ca să facă bine românilor şi ca să rezolve probleme din economia şi societatea românească, ci şi-au dorit puterea ca să scape de puşcărie, atât Dragnea cât şi Tăriceanu cât şi alţii din jurul lor. Al doilea motiv este că am văzut că domnul Stănescu nu se simte foarte bine, probabil o să fie lăsat la vatră, nu ştiu, dar şi dacă e lăsat la vatră şi dacă nu e lăsat la vatră oricum luna de miere dintre Stănescu şi Liviu Dragnea, ca doi susţinători ai familiei ‘tradiţionale’, a trecut demult”, a spus Ludovic Orban.