Germania și Polonia caută șoferi de tir și autobuz, femei și bărbați. Salariile ajung la 2350 euro/lună plus bonusuri

323
Imagine cu rol ilustrativ

Atât pe piața internă, cât și pe cea externă, una dintre categoriile cele mai solicitate pe piața muncii sunt șoferii de camion. 8 oferte vin dinspre Germania pentru 23 de posturi de șoferi de tir și autobuz, iar din Polonia încă o ofertă pentru 10 locuri de muncă.

Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională Renania de Nord – Westfalia, Germania, ca reprezentant pentru șase angajatori germani din domeniul transporturilor și/sau logisticii, face în această perioadă, prin intermediul rețelei Eures, oferte pentru șoferi de camion și autobuz, termenul de aplicare pentru joburi fiind 30 noiembrie. Pe lângă salariu, angajatorii oferă bonusuri și diverse avantaje, contractele de muncă fiind permanente. Se caută: 4 șoferi de camion pentru transportul mărfurilor în trafic internațional pe distanțe lungi (Germania- Austria- Italia- Benelux)- salariul oferit 2200 – 2300 euro brut/lună; un șofer camion pe distanțe lungi (f/b) pentru transportul mărfurilor industriale sau al produselor alimentare- salariul pornește de la 1900 euro brut/lună; 7 șoferi camion pe distanțe lungi (f/b) pentru transportul mărfurilor de orice tip – salariu 2.000 euro brut/lună; 4 șoferi autobuz (f/b) pentru transportul pasagerilor și excursii zilnice în regiune – salariul pornește de la 2000 euro brut/lună; doi șoferi camion (f/b) pentru transportul materialelor de construcții (nisip) – 2.350 euro brut/lună; 3 șoferi camion pe distanțe scurte (f/b) pentru transportul mărfurilor de orice tip pe distanțe scurte, în regiunea Brandenburg- salariu 2000 euro brut/lună.

Tot din Germania vin oferte din partea a două companii de logistică, prin intermediul Agenției Federale de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională Baden – Wuerttemberg. 10 decembrie este termenul de depunere a CV-urilor, fiind căutați un  șofer camion pe distanțe scurte (f/b) pentru transportul mărfurilor în Badenul de Sud, Alsacia sau Elveția (salariu 2.200 euro brut/lună) și un șofer camion pe distanțe scurte și lungi (f/b) pentru transportul mărfurilor (cu întoarcere în aceeași zi)- salariul 2.300 euro brut/lună.

Oferta din Polonia este pentru 10 șoferi de TIR internațional care să efectueze servicii de transport în Europa, salariul oferit fiind de 5.500 zloți polonezi brut/lună. Contractul este cu perioadă de probă de trei luni, oferta fiind valabilă până pe data de 28 noiembrie.

Oltenii interesați pentru unul dintre aceste locuri de muncă se pot adresa pentru mai multe informații și ajutor în vederea aplicării consilierului Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt.