Finala Festivalului rural de teatru pentru copii, la Osica de Sus

104
foto: tabăra de creativitate cu care au fost recompensați câștigătorii de anul trecut

Câștigătorii celor cinci etape zonale din cadrul Festivalului rural de teatru pentru copii “Atelierele de teatru” se întâlnesc mâine la Osica de Sus, unde se va desfășura finala concursului școlar.

Pentru al doilea an consecutiv, finala Festivalului de teatru destinat micilor actori din mediul rural, de la unități de învățământ primar și gimnazial, va fi găzduită la Căminul Cultural din comuna Osica de Sus. Pe scenă vor urca mâine câștigătorii celor cinci centre zonale: Nicolae Titulescu, Bobicești, Vădastra, Giuvărăști și Colonești.

Ediția a VIII-a a Festivalului de Teatru pentru copii îl are ca invitat special pe regizorul Mihai Lungeanu, care a acceptat și în vară invitația organizatorilor- Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Olt al Consiliului Județean Olt și Inspectoratul Școlar Județean Olt- de a le dezvălui câștigătorilor ediției trecute câteva secrete ale meseriei în cadrul taberei de creativitate cu care au fost recompensați cei mai buni 15 mici actori.

Juriul va urmări omogenitatea trupei, talentul actoricesc, stăpânirea limbajului scenic, armonizarea interpretării actorilor și inventivitatea.

Pe aceeași temă:

Câștigătorii Festivalului rural de teatru, premiați cu o tabără de creativitate la Căciulata. Regizorul Mihai Lungeanu le-a dezvăluit secrete ale meseriei