Liceeni din Slatina, instruiți gratuit în managementul de proiect, pe bani europeni

103

Astăzi a demarat cursul de Management de proiect oferit gratuit liceenilor din Slatina, în cadrul proiectului „Young Project Manager in CBC area”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

Tinerii de la mai multe licee din Slatina sunt învățați cum să facă tranziția de la educație la piața muncii în zona România – Bulgaria. Ei participă la un curs în domeniul Managementului de proiect, oferit gratuit în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Cel de-al 5-lea program de instruire organizat în cadrul proiectului „Young Project Manager in CBC area” este destinat unui număr de 25 de elevi din clasele terminale ale instituțiilor de învățământ din Slatina: Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „Petre S. Aurelian”, Liceul Tehnologic „Alexe Marin”, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu” și Liceul Tehnologic Metalurgic. Astăzi, ei au aflat
ce înseamnă un proiect, care sunt etapele de pregătire a acestuia și ce presupune Managementul de proiect. Programul de instruire oferit gratuit de Asociația AISSER Călărași se derulează în perioada 6 – 10 noiembrie, fiind susținut de formatori, cu o vastă experiență în domeniul Managementului de proiect, certificați național și european.

Obiectivul proiectului desfășurat în Regiunea Transfrontalieră România – Bulgaria, cu fonduri UE de 558,165.25 Euro, este de a sprijini ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor în zona transfrontalieră prin consolidarea cunoștințelor în domeniul Managementului de Proiect și promovarea mobilității și educației profesionale a tinerilor.

În cadrul proiectului a fost dezvoltat și un portal web- www.eSummerJobs.eu, creat special pentru tineri cu oportunități de a se alătura unor companii private și de stat pentru stagii de vară/practică.