Niță condamnă „fabricile” de diplome și propune un Program național pentru reinstaurarea scării valorilor

124

România are nevoie de un Program Naţional pentru reinstaurarea scării valorilor, în vederea emancipării naționale- este de părere un deputat de Olt. Mihai Niță arată cu degetul către „numeroasele fabrici de diplome, fără acoperire în pregătirea profesională”.

„Actualmente, România are nevoie de un Program Naţional pentru reinstaurarea scării valorilor, în vederea emancipării naționale. O scară a valorilor înlocuită, după cum se ştie, de numeroasele fabrici de diplome, fără acoperire în pregătirea profesională. Este imperios necesar să valorificăm potenţialul de inteligenţă de care dispune ţara. La fel de necesar este să readucem acasă oamenii valoroşi care au plecat din cauza sărăciei şi a ignoranţei guvernanţilor. Sunt investiţii care privesc învăţământul, cercetarea, sănătatea, infrastructura şi care ne vor costa infim în raport cu profitul generat. De aceste măsuri depinde viitorul nostru ca naţiune. Avem numeroşi români experţi în IT, unii prestează activităţi aerospaţiale la NASA, ori în marile laboratoare de cercetare din ţările avansate”, a susținut astăzi, în Parlamentul României, deputatul de Olt, printr-o declarație politică.

Pentru a arăta că merită efortul de a investi mai mult în materia cenuşie a românilor și se impune de urgenţă lansarea programului naţional pe care-l propune, alesul Oltului a prezentat câteva invenţii cu nume românesc: „Cel mai complex scanner de avioane funcţional în Elveţia, este inventat de un român. Sângele artificial a fost creat la Cluj. Părintele ciberneticii este un român – Ştefan Odobleja. Unicul perpetuum mobile din istoria omenirii, o invenţie care datează de acum 60 de ani, „Pila lui Karpen”, ce funcţionează fără nicio intervenţie suplimentară de atunci, se află la Muzeul Naţional Tehnic „Dimitrie Leonida”, din Bucureşti. O replică de proporţii a sa ar putea alimenta o navă spaţială. Scaunul pentru ejectarea piloţilor este invenţia unui român. Nicolae Paulescu a inventat insulina, iar Ioan Cantacuzino a descoperit vaccinul antiholeric. Secretul tinereţii a fost descoperit de Ana Aslan. La primul institut de geriatrie din lume, înfiinţat la noi, s-au tratat, printre alţii, J.F. Kennedy, Charles de Gaulle, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin, Salvador Dali. Rucsacul zburător este invenția lui Iustin Capră. A fost brevetat de americani și folosit de cosmonauți la deplasările intercapsulare. Stiloul a fost inventat de Petrache Poenaru. Românii au creat dispozitivul care regenerează nervii. Tot un român a inventat filtrul de aer special ce reduce consumul de carburant cu 10% la autoturisme şi autoutilitare. Alexandru Ciurcu a construit prima ambarcaţiune cu reacţie. Augustin Maior este autorul telefoniei multiple. Traian Vuia a conceput avionul cu tren de aterizare pe roţi cu pneuri, iar Beldiman – aparatul hidraulic cu daltă de percuţie pentru sondaje adânci. Lazăr Edeleanu – primul procedeu de rafinare a produselor petroliere cu bioxid de sulf din lume. Aurel Vlaicu a lansat primul avion fuselat aerodinamic. Gheorghe Marinescu este autorul tratamentului paraliziei generale. Gogu Constantinescu a întemeiat o nouă ştiinţă: sonicitatea. Inginerul Gheorghe Botezatu a calculat traiectoriile Pământ – Lună, folosite la pregătirea programelor “Apollo”.