Proiectul realizării uzinei de tratare a apei la Slatina, în linie dreaptă. Primăria pune la dispoziţie terenurile pentru staţii de pompare şi tratare şi platforme de nămol

338

Uzină de tratare a apei la Slatina și zeci de stații noi de  pompare a apei uzate, sute de kilometri de rețele de apă și canal extinse și reabilitate în toate orașele Oltului și 17 localități rurale, pe bani europeni, precum și alte investiții menite să ofere cât mai multor olteni acces la rețelele de apă și canalizare, iar apa furnizată să fie de bună calitate. Noua investiție a Companiei de Apă Olt va însemna pentru Slatina o acoperire de 99% a rețelelor de apă și canalizare, dar și îmbunătățirea calității apei. Pentru implementarea proiectului, primăria pune la dispoziţie terenurile necesare noilor investiții (stație de epurare, stație de tratare, surse de apă, rețele etc.).

Proiectul Companiei de Apă Olt ”Dezvoltarea Infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Olt în perioada 2014-2020” cu finanțare nerambursabilă, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.), proiect de 150 de milioane de euro care înseamnă investiții majore în rețelele de apă și canalizare în cele două municipii, în toate orașele și în 17 comune din județul Olt, a intrat în linie dreaptă. Pentru realizarea investiţiilor ce vor fi demarate la Slatina, primăria va pune la dispoziţia operatorului de apă terenurile necesare pentru platformele de nămol de la Stația de Epurare Slatina, stațiile de tratare Salcia și Nicolae Bălcescu, precum şi staţiile de pompare ape uzate Arcului, Mănăstirii, Alice Botez, Eugen Ionescu. Proiectul de hotărâre prin care Consiliul Local Slatina o să aprobe disponibilitatea terenurilor pe care se vor construi/ extinde/ reabilita noile investiții s-a aflat ieri pe masa consilierilor locali la şedinţele pe comisii.

La Slatina, peste 26 de kilometri din rețeaua de apă vor fi reabilitați, iar aceasta se va extinde cu 10 kilometri. Stațiile de pompare Salcia și Nicolae Bălcescu vor fi echipate cu filtre rapide pentru reducerea amoniacului și potabilizarea apei. Rețeaua de canalizare din Slatina se va extinde cu peste 23 de kilometri. Vor fi reabilitate patru stații de pompare a apei uzate și vor fi construite alte 22 de noi stații, iar lângă Stația de Epurare Slatina se va construi, pe o suprafață de 7.600 de metri, o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului. Una dintre cele mai importante investiții este Stația de tratare a apei ce va fi construită la Slatina, o adevărată uzină de 10 milioane de euro.

Tot în cadrul acestui proiect, vor fi reabilitate și extinse stațiile de epurare din Balș, Caracal și Corabia și se vor construi stații de epurare noi în câteva aglomerări rurale, Gostavățu- Băbiciu- Scărișoara, Bălteni- Perieți- Schitu, Fărcașele- Dobrosloveni și Șerbănești- Crâmpoia. Și în comunele Rusănești și Tia Mare vor fi construite stații de epurare, iar în comuna Vișina se va extinde stația de epurare existentă.