Primii paşi pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit și creșă pe terenul fostei Unităţi Militare

623

Proiectul pentru noua grădiniţă ce va fi construită în noul cartier al Slatinei dezvoltat pe terenul fostei Unităţi Militare de la Gară se află în curs de elaborare a documentației studiului de fezabilitate. Administraţia municipală face primul pas pentru realizarea proiectului, dezlipind din suprafaţa totală de teren de 75.359mp suprafaţa necesară pentru realizarea grădiniţei- 3500mp.

Cel mai mare Mc Donald’s din Oltenia, locuințe, un parc, o creșă, o grădiniță și un mall- sunt planurile municipalităţii slătinene pentru terenul fostei unităţi militare. Deja edilul Emil Moţ a anunţat construirea noului parc, amenajat pe o suprafaţă de 3,5ha, iar unitatea de alimentaţie publică a Mc Donald’s a preluat deja terenul şi s-a obligat ca până iarna viitoare să fie funcţională şi să creeze 60 de noi locuri de muncă.

Despre cele două investiţii:

https://realitateaoltului.ro/2018/10/31/incep-lucrarile-la-parcul-de-la-unitatea-militara/

https://realitateaoltului.ro/2018/09/27/mc-donalds-oficial-la-slatina/

Următorul pas al Primăriei Slatina pentru realizarea proiectului  “Construire ansamblu multifuncţional în municipiul Slatina, strada Tunari nr. 1, cu următoarele funcțiuni: locuințe, dotări aferente acestora, servicii, comerț, zone verzi, sport și agrement”, este construirea grădiniţei. Ieri, aleşii locali au discutat la comisii dezlipirea suprafeței de teren de 3500 mp din imobilul – teren în suprafață de 75359 mp, teren pe care va fi construită grădiniţa, primăria având în curs de elaborare documentația studiu de fezabilitate. Noua clădire va fi un duplex în care vor funcționa şase grupe de creşă şi şase de grădiniță cu program prelungit.

https://realitateaoltului.ro/2017/04/03/parc-si-gradinita-la-fosta-unitate-militara-de-la-gara/

Terenul fostei Unităţi Militare 01217, în suprafaţă de 11,7 hectare, a fost preluat de către Primăria Slatina în 2012 din administrarea Ministerului Apărării Naţionale.