Elevii vor dona legume şi fructe familiilor nevoiaşe

73

19- 23 noiembrie este perioada în care anul acesta se desfăşoară în şcolile oltene Campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, organizată cu scopul ca elevii să înveţe să fie mai buni, să le pese de semenii aflați în dificultate, să se implice pentru a aduce un zâmbet pe fața celor năpăstuiți, să fie responsabili.

Elevii olteni vor dona şi anul acesta fructe și legume persoanelor care au nevoie de alimente. Ei vor fi implicați într-o campanie de conștientizare a importanței gestului de a dona pentru persoanele aflate în dificultate. Campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate” se va derula în școli în perioada 19- 23 noiembrie și presupune colectarea de legume și fructe de elevii și profesorii voluntari implicați în programul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară(SNAC).

Campania cuprinde trei etape: identificarea la nivelul fiecărei unități de învățământ a persoanelor aflate în dificultate, prezentarea campaniei în unitățile școlare de voluntarii SNAC și colectarea tuturor donațiilor.

Programul SNAC este derulat de către Ministerul Educației din 2004, România fiind prima țară din Europa care l-a implementat.