Un angajator danez vine la Slatina să selecteze 200 de culegători de mazăre. Vezi ce oferă

78

În prima jumătate a lunii decembrie, un angajator danez va organiza la Slatina o selecție de forță de muncă. Oferta este pentru cules de mazăre în Danemarca în perioada iunie – octombrie 2019 și în Portugalia în perioada martie – iunie 2019.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Olt, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 200 locuri de muncă (100 locuri pentru Danemarca şi 100 de locuri pentru Portugalia), pentru munca sezonieră, cules de mazăre, campania 2019.

“Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Cerinţele sunt: vârstă minimă 18 ani, cunoştinţe de limba engleză – nivel minim, dar nu este obligatoriu, doritorii fiind atenționați că este vorba de muncă fizică grea, indiferent de climă“, anunță AJOFM Olt.

Danemarca: Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă

Durata contractului pentru Danemarca este  iunie – octombrie 2019, cu program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână. Cazarea se face în rulote, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.

700 euro salariul minim în Portugalia

Perioada contractului în Portugalia este martie – iunie 2019, cu program de lucru 30 – 40 ore, 6 zile/săptămână. Cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

Cum puteți aplica

“Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Preselecția CV-urilor aplicanților se va face de către angajator, apoi se va proceda la  invitarea la selecție a persoanelor, în timp util, de către consilierii EURES. Detalii referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com. Selecţia va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie la Slatina. “, menționează consilierul Eures, Elena Țane.

Termenul limită de trimitere a CV-ului este 10 decembrie.