Școala Sanitară de Stat rămâne încă 5 ani în clădirea internatului Liceului Metalurgic Slatina

924

Mutată în 2015 cu sediul în corpul C al Liceului Metalurgic Slatina, Școala Sanitară Postliceală Slatina a solicitat primăriei drept de folosință asupra spațiilor ocupate în prezent și pentru următorii 5 ani de zile. Solicitarea va fi supusă aprobării aleșilor locali în ședința CL de la finele acestei luni.

Interesate să asigure cadrul necesar desfășurării procesului de învățământ postliceal în domeniul ”Sănătate și asistență pedagogică”, autoritățile locale slătinene vor asigura și în următorii ani spațiul necesar funcționării Școlii Sanitare Postliceale Slatina. Solicitarea unității de atribuire în folosință gratuită pentru următorii cinci ani de zile a spațiului în care funcționează de trei ani de zile, în incinta internatului Liceului Metalurgic, v afi supusă aprobării consilieirlor locali în ședința de miercuri, 31 octombrie.

Postliceala Sanitară de Stat ocupă în corpul C al liceului, pe strada Ecaterina Teodoroiu, pe baza unui contract de comodat: spații situate la parter (bibliotecă, secretariat, cancelarie), sală laborator la etajul I, sală laborator la etajul II, iar la etajul III două laboratorare, 10 săli de clasă, contabilitate, magazie, arhivă și grup sanitar.

Școala Sanitară Postliceală Slatina a fost fondată în anul 1991 și școlarizează la cursuri de zi, fără taxă, asistenți medicali generaliști, de farmacie sau balneofizio- kinetoterapie și recuperare, iar cu taxă asistenți emdicali generaliști, de farmacie și de laborator. Pe parcursul celor 3 ani de studiu, cursanții au posibilitatea de a participa la stagii de formare profesională în țări ale Uniunii Europene, iar școala încheie partneriate și cu angajatori străini care doresc să încadreze în muncă viitorii absolvenți .