CJ Olt se-mprumută 25 de milioane de lei. Vezi ce va face cu banii

58

Modernizarea unui drum județean, reabilitarea termică a clădirii CJ Olt și a Bibliotecii Județene și transformarea Casei Fântâneanu în Centru Eparhial Social- Cultural sunt obiectivele de investiții cu finanțare europeană pentru a căror realizare administrația județeană se va împrumuta.

Consilierii județeni au aprobat în ultima ședință contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de până la 25.000.000 lei în vederea asigurării cofinanțării și prefinanțării proiectelor de interes județean finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.  Necesitatea împrumutului este impusă de diminuarea cotei unice a impozitului pe venitul din salarii, care a dus la diminuarea resurselor financiare rămase la dispoziția autorității publice, fiind insuficiente și pentru asigurarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare. Astfel, pentru implementarea proiectelor de investiții care beneficiază de fonduri europene nerambursabile pentru a nu afecta suplimentar bugetul Consiliului Județean Olt, autoritățile au decis să se împrumute, gradul de indatorare al instituției urmând să atingă un maxim de aproximativ 22 %, sub limita legală de 30%.

Împrumutul va fi cu o maturitate de până la 10 de ani, din care o perioada de grație de până la 3 ani și o perioada de rambursare de până la 7 ani.

Pe aceeași temă:

Proiectul ”Casa Fântâneanu” are finanțare. Cine și cât a dat pentru repararea monumentului.