Bărbatul din Icoana, care și-a omorât mama în bătaie, a ajuns în arest

75

Judecătorii Tribunalului Olt au decis arestarea unui bărbat din Icoana. Acesta este acuzat de procurori de săvârșirea infracțiunii de omor, după ce vineri seara și-a snopit în bătaie mama, lovind-o cu ce i-a căzut la îndemână. Bătrana a decedat la doar câteva ore, deși medicii au făcut eforturi pentru a o ține în viață.

Drama unor bătrâni din Icoana se scrie de mulți ani. Fiul, Radu Ciurescu, consumator înrăit de alcol, își cotonogea părinții nori de câte ori nu aveau să-i dea bani pentru licoarea lui Bachus. Așa s-a întâmplat și la finele acestei săptămâni. Furios pe bătrâna sa mamă că nu-i dă bani să meargă la bar, bărbatul a făcut ceea ce obișnuia în astfel de situațșii: a luat-o la bătaie. A lovit-o cu pumnii și picioarele pe unde a nemerit. Când a obosit, bărbatul a pus mțâna pe ce a nemerit și a continut să-și lovească mama, care s-a prăbușit în inconștiență. Vecinii au sunat la 112 și au alertat autoritățile. Degeaba au încercat medicii să o salveze pe femeie, nu au mai putut face nimic pentru ea. Femeia a decedat la doar câteva ore. Pe fir au intrat atunci și procurorii care l-au săltat pe fiul criminal și l-au adus la audieri. La final pe numele lui au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Ieri, solicitarea procurorilor de emitere a mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost admisă de magistrații Tribunalului Olt.

„ Potrivit rezultatului necropsiei, există legătura de cauzalitate. Bătrâna a fost lovită în mod repetat cu mai multe corpuri dure, printre care un corp alungit. Victima a prezentat o torsiune a membrului superior drept, cel mai probabil prin comprimare între planuri dure, dar și fracuri costale, fapt ce demonstrează că a fost bătută în mod repetat”, a susținut procurorul de caz.

Dacă va fi găsit vinovat, criminalul va petrece după gratii peste 15 ani.