Slătineanul Eugen Pătru câștigă aurul olimpic la Sydney la individual și argint pentru echipa Invictus România

340

Campion mondial militar la arc olimpic în 2017, slătineanul Eugen Pătru a câștigat la Jocurile Invictus de la Sydney medalia de aur la proba de individual, iar alături de echipa României argint.

Militarii români au câştigat astăzi două medalii de aur, una de argint şi una de bronz în probele de tir cu arcul, la Jocurile Invictus de la Sydney. Din echipa României care a concurat la proba de arc olimpic face parte și slătineanul Eugen Pătru. Caporalul a luptat pentru aur la individual şi a câştigat în faţa reprezentantului Italiei. Tot la proba de arc olimpic, echipa României formată din Eugen Pătru, Cătălin Pârvu şi Dănuţ Nicola a câştigat argintul.

Pătru face parte alături de un alt slătinean, lt.col. Nicolae Grigore, din grupul celor 15 eroi ai României, participanți la „Olimpiada Militarilor” din Australia.

Caporalul Eugen Pătru are un copil și este încadrat la Centrul 84 Mentenanță București. A fost rănit în anul 2014, în Afganistan. În urma incidentului militarul a rămas fără muşchi la ambele gambe şi cu o paralizie completă la nervul sciatic și a trecut prin 2 operații în Afganistan și alte 24 în Germania. Militarul executa o misiune de patrulare, pe autostrada A1, când a avut loc un atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv. Acesta a intrat direct în maşina de luptă în care se afla militarul provocând decesul plutonierul major Claudiu Constantin Vulpoiu și rănirea altor cinci militari. În timpul incidentului se afla în misiune cu Batalionul 20 Manevră.

Pe aceeași temă:

Cei doi eroi din Slatina, din nou în lotul României la Invictus Games din Australia