Elevi de la Liceul Petre Pandrea Balș, astăzi membri ai Parlamentului European. Transmisiuni LIVE din sala plenară și comisiile de lucru

769

Astăzi, la Strasbourg, reprezentând România, elevi de la Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș discută în comisii, formulează propuneri legislative, dezbat propunerile în plen, adresează întrebări, fac comentarii și adoptă sau resping propunerile legislative, însă într-o altă limbă decât limba maternă. Ei participă la Ziua Euroscola la Parlamentul European.

Membri ai Parlamentului European pentru o zi sunt aztăzi elevi ai liceului teoretic din orașul oltean de pe malul Oltețului. Ei reprezintă România, în cadrul proiectului Euroscola. Activitatea lor de la Strasbourg poate fi urmărită LIVE, cei de acasă putându-i urmări pe elevi cum se descurcă în sala plenară, cât și în sălile comisiilor de lucru dezbătând cu toate celelalte școli reprezentante ale țărilor din Uniunea Europeană teme ce constituie prioritățile actuale ale UE.

Prima transmisiune LIVE a avut loc între orele 10.00- 12.30 și poate fi urmărită aici:

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/fr/other-events/video?event=20181026-1000-SPE

Următoarea transmisiune va începe la ora 16.00.

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/fr/other-events/video?event=20181026-1600-SPECIAL

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.

Liceul Petre Pandrea a câștigat anul acesta și competiția națională Școală Ambasador a Parlamentului European.  Liceul oltean s-a plasat pe primul loc în clasamentul celor 25 de şcoli participante la a II a ediţie a acestui program naţional.

DETALII:

Primul pe țară: Liceul Petre Pandrea Balș, desemnat Școală Ambasador a Parlamentului European