FOTO/VIDEO De la focul de sub cazan le-a ars o anexă, 2 tone de furaje și 50 de baloți de lucernă

154

De la cazanul de țuică instalat ieri pe vânt până la incendiu nu a fost mult, o familie din Cârlogani alegându-se cu o anexă gospodărească mistuită de flăcări, dar și fără nutrețul pentru animale pe care-l strânsese pentru iarnă. Pompierii s-au luptat cu focul circa o oră și jumătate.

O familie din Cârlogani a rămas ieri fără 50 de baloți de lucernă și două tone furaje, dar și fără o anexă gospodărească, bunurile fiind mistuite de flăcări ieri, vântul puternic îngreunând acțiunea pompierilor. Focul a pornit de la jarul de sub cazanul de țuică purtat către furajele din apropiere.

Pompierii slătineni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. „La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau generalizat anexa și furajele și exista pericol de propagare a focului și la anexele aflate în apropiere. Pentru izolarea și lichidarea incendiului pompierii au intervenit aproximativ o oră și jumătate. În sprijinul militarilor au intervenit și pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cârlogani, cu un buldoexcavator. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.”, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.